pyrénées passins
• gîtes de charme • chambres d'hôtes •

art de vivre

 Home
Domaine
Gîtes
Table d'Hôtes
Découverte
Temps libre
Plaisirs de l'hiver
Arrangements
Impression
Du bonheur PP!

Tarieven
Reserveren
Contact


Omgeving

Midi Pyreneeën - Haute Garonne - Frankrijk

Als je op zoek bent naar echte waarden, als je houdt van de kennis en schoonheid van de natuur, als je gevoelig bent voor de charme van bepaalde plaatsen maar ook voor de manier waarop je ontvangen wordt, dan vind je in Pyrénées Passions een gastvrije en vriendelijke omgeving om je vakantie door te brengen.

Doordat wij goed bekend zijn in de omgeving maken onze gasten op eenvoudige wijze kennis met unieke locaties die voor buitenstaanders moeilijk te vinden zijn.
Zelfs tot de kleinste bergpaden, bergweggetjes en glorieuze bergmeren tot hoog in de Pyreneeën.

Natuur

Het gebied heeft een grote verscheidenheid aan landschappen. Bijvoorbeeld de Monte Perdido, het hoogste kalk-massief van Europa. Het is onderdeel van het Nationale park van Ordesa, met indrukwekkende canyons en daar boven een soort maanlandschap. Het Park nationale de Pyrénées occidentales heeft grote keteldalen (cirque de Gavarnie e.a.). De verschillen zijn er vooral ook van hoog naar laag. Boven soms de puntige granieten toppen waar droogte en stilte heersen. Lager komen de bossen met diepe kloven en ruisende beken. Er zijn lieflijke dalen met een pastoraal karakter: weiden met herdershutten (cabanes) en grazende koeien en schapen zoals je onderweg kunt beleven naar de Pic de Paloumere. Er zijn gebieden met een enkele dominante berg zoals Canigou of Pic du Midi de Bigorre. Het berggebied kent talloze meren en meertjes: er zijn er maar liefst 2.512 geteld.

Flora en fauna

Ontdek de rijke flora en fauna op ontdekkingstocht door de bergen. Geniet van de prachtige typische pyreeënflora zoals de Turkse en Pyreneese lelie en de kortbladige gentiaan. In de beboste gebieden leven o.a. ree, wild zwijn, vos, das, wilde kat en kleinere zoogdieren. Enkele bijzonderheden van de Pyreneese fauna zijn de genetkat, de lynx en de pyreneese bruine beer. In 2005, met veel weerstand van de boeren, uitgezet in de Pyreneeen. In en rond het water leven o.a. de Pyreneese beeksalamander, regenboogforel, zalm, de otter en de pyreneese desman. De vele soorten hagedissen, libellen, kevers, vlinders en sprinkhanen zullen niet, zonder glimpje ervan op te vangen, aan je voorbij gaan. De grote variatie van vogels kent onder andere de sneeuwvink, rotskruiper, beflijster, alpenkauw en de rode wauw. In het hooggebergte komen veel aasgieren en vale gieren voor.

Cultuur

Bezoek prachtige kastelen in historische stadjes zoals St. Bertrand de Comminges, Saint Lizier, Carcasonne, Saint Girons of Mirepoix op weg naar Andorra. Bekende namen zoals Lourdes, Rocamadour, Montségur of de wegen naar Compostella, zorgen ervoor dat de Midi-Pyrénées beschouwd kunnen worden als een openluchtschatkist waarin abdijen, bisschoppelijke paleizen, kapellen en kathedralen liggen te blinken.
Of ontdek de wonderlijke wereld onder de grond in grotten met wandschilderingen van Niaux of Pech Merle.

 
 
Reserveren: ( +33/(0)620571071 of * info@pyrenees-passions.nl © Pyrénées Passions | photos & webdesign by  f l o | Disclaimer | Linken |

 

• découvrir • midi-Pyrénées • france •